Spenderat dagen med Elina
Idag har jag och elina spenderat dagen, mestadels: ätandes men också strosandes på stan. Efter ett tag med en och annan regnskur bestämde oss dock förr att åka till centrum här i täby. Och DÅÅ kom jag på den fantastiska idén att vi skulle.. wait for it.. BAKA WIENERBRÖÖD! Haha, visst kalla oss tjocka! Vi som bara hade ätit lunch, och glass och fikat och massa skulle nu baka wienerbröd och så blev det. Vi dokumenterade också allting vilket känns mycket positivt. Jag kan lägga upp en del bilder och skriva receptet (vilket är ganska lätt egentligen) om ni vill det :) Pusspuss
Recept:
Du behöver:
Sara-Lee Smördeg
Marsan vaniljsås - kokbar
Strösocker
Sylt
Mjölk
Florsocker
Vatten
Gör så här:
¤Rulla ut smördegen
¤Skär den i 8 rektanglar (ta bilderna som hjälp)
¤Blanda Marsansåsen som det står på baksidan, blanda
för 1 portion om du ska ha sylt också, och 2 portioner om
du bara ska ha vaniljsås (vaniljpulvret, mjölk, socker)
¤Vänd halva rektangeln så att det blir som en 8 ungefär (se bild)
¤Lägg en ungefär tesked sylt eller vaniljsås på båda "fyrkanter"
¤Rulla in kanterna på "fyrkanterna"
¤Lägg det färdiga wienerbrödet på en plåt med bakplåtspapper
¤Upprepa detta 8 gånger
¤Sätt in i ungen på 210 grader
¤Låt stå i ca. 15-25 min
¤Ta ut och låt svalna och de är färdiga att ätas !! :D
Och så såg det ut när vi bakade :) visst blev det snyggt ?? ;D
GWAHAHAHAHAHAHAHAHHA!!! :D